Corona-update: jeugd mag weer trainen

Ha survivalatleten!

Het is bijna weer zover, de scholen gaan weer deels open en ook de jeugdtrainingen mogen weer starten. De afgelopen weken hebben we met het bestuur en trainers overleg gehad over het opstarten van de trainingen en hiervoor een plan van aanpak ingediend bij de gemeente. We hebben hier groen licht voor gekregen. Superfijn, want nu mogen we de 11e dan ook écht starten!

Hiervoor gelden wél een aantal spelregels waarop ook gehandhaafd zal worden vanuit de gemeente. We hopen dat alle ouders deze met hun kinderen willen doornemen, op de training zelf zullen we ook de nieuwe spelregels nog een keer doornemen. We kunnen ons voorstellen dat het veel informatie is. Neem de mail daarom rustig door.

Algemeen

–        100% fit

Bij klachten geldt: niet komen sporten. Oók niet als het lichte klachten zijn.

Bij klachten in iemand van je gezin geldt: niet komen sporten. Oók niet als het lichte klachten zijn.

–        Van huis naar trainen en terug

Het is wenselijk dat kinderen zoveel mogelijk zelfstandig naar trainen komen. Mocht dit écht niet haalbaar zijn en uw kind gebracht worden, zet uw kind dan aan het begin van de parkeerplaats af en rij dan weer terug naar huis. Het is niet toegestaan om tijdens de training op of om de baan of parkeerplaats te blijven wachten.

–        Thuis handen wassen

Was voordat je naar trainen gaat, thuis je handen. Op de baan is desinfecterende handgel aanwezig waarbij iedereen voorafgaand en aan het einde van de training gebruikt maakt. Oók als je thuis al je handen gewassen hebt.

–        5 minuten van te voren

We willen jullie vragen om maximaal 5 minuten voordat de training begint aanwezig te zijn, en na afloop van de training ook direct naar huis te gaan.

–        Omkleden

We hebben natuurlijk al geen mogelijkheid tot omkleden. We willen vragen om, als de temperatuur en het weer het toelaat, zo min mogelijk spullen/jasjes aan te doen.

–        Eigen bidon

Iedereen gebruikt zijn eigen bidon die hij/zij mee mag nemen vanuit huis.

–        Afmelden training

Normaal gesproken kwamen afmeldingen bij de trainers al goed binnen. We willen jullie met nadruk vragen om hier nog beter op te letten en op tijd af te melden als je kind niet kan komen trainen. De trainers moeten hun trainingen aanpassen en het is daarbij belangrijk om te weten of er 1 of 10 kinderen niet kunnen komen trainen!

Trainingstijden

–        De maandaggroep heeft dezelfde begin- en eindtijd

–        De 1e dinsdaggroep heeft andere tijden: 18:00 – 19:00. Dit om overlap met de volgende groep te voorkomen.

–        De 2e dinsdaggroep heeft andere tijden: 19:15 – 20:15. Dit om overlap met de eerdere groep te voorkomen.

–        De woensdaggroep heeft dezelfde begin- en eindtijd

Op de baan

–        Looprichting

Op de baan zal gebruik gemaakt worden van éénrichtingsverkeer. Dit gebeurt al veel, maar zal nu een echte regel worden.

–        In je handen spugen

Een deel van de survivalatleten spuugt in zijn handen om te zorgen dat het touw stroever aanvoelt. Dit mag nu niet meer. In plaats hiervoor kan je bijvoorbeeld zand gebruiken, óf het zien als een uitdaging om te leren klimmen zonder dat dit nodig is.

–        Anderhalve meter

Voor de groepen op dinsdag en woensdag geldt ook de regel van het anderhalve meter afstand houden. Dat betekent dat we niet alle touwen kunnen gebruiken en dat de trainingen misschien wat anders gaan dan je gewend bent.

Consequenties

We gaan er natuurlijk vanuit dat het niet nodig is. Maar mochten trainers zien dat het niet lukt om je aan de afspraken te houden, dan wordt je naar huis gestuurd.  

Het zal voor iedereen, zowel voor de kinderen als de trainers, even wennen zijn hoe we het beste kunnen gaan trainen in deze nieuwe situatie. We hopen dat we alle informatie in deze mail gezet hebben, maar sluiten niet uit dat er nog een aanvulling komt in de loop van de dagen als er bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen zijn. We gaan er vanuit dat iedereen zijn best zal doen om zich aan de afspraken te houden. De trainers hebben er in ieder geval weer heel veel zin in, hopelijk jullie ook!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *