Afgelopen weken kon er gestemd worden op diverse clubs en verenigingen uit onze regio. Ook onze leden hebben volop gestemd.

We zijn superblij met het behaalde resultaat. Met deze financiële ondersteuning kunnen we er voor zorgen dat onze trainingsbaan tiptop blijft.

Zo zorgen we er samen voor dat er veel mensen van de mooie survivalsport kunnen blijven genieten. Rabo ClubSupport bedankt!

oor het theaterstuk Razzia zijn we op zoek naar vrijwilligers op vrijdag 4 september. Wil je meehelpen dan zorg je ook voor lage abonnementskosten bij survival. Zie https://trainingsgroep-survivalvollenhove.nl/vrijwilligers-gezocht-voor-razzia/

Normaal gesproken is er in het najaar (vlak voor de run van Vollenhove) een beginnerscursus voor volwassenen en jeugd. Op dit moment hebben we helaas geen normale situatie en is het praktisch onhaalbaar om een beginnerscursus te geven. Even iemand helpen bij het aanleren van de beenklem is nogal lastig als je anderhalve meter afstand moet houden. Nu kunnen we ons voorstellen dat er wel behoefte is om de puntjes op de i te zetten voor de run van Vollenhove. We denken er over na om voor die doelgroep clinics te organiseren. Meer informatie hierover volgt t.z.t.

Hoi survivalrunners,

Met de versoepeling van de maatregelen vanuit de overheid mogen we ook weer starten met de trainingsmomenten van volwassenen. Deze trainingsmomenten gelden met dezelfde hygiene-voorwaarden als de eerder verstuurde mail over het trainen van jeugd. We willen iedereen dan ook dringend verzoeken om deze maatregelen goed door te nemen voor je komt trainen en je hier echt aan te houden.

Aangepaste trainingstijden

Om elkaar zo weinig mogelijk tegen te komen als groep worden de start- en eindtijden van zowel de maandaggroep jeugd als volwassenen en de woensdaggroep jeugd en volwassenen aangepast:- maandagavond jeugd: 18:15 – 19:30

– maandagavond volwassenen: 19:45 – 21:00

– woensdagavond jeugd: 18:30 – 19:45

– woensdagavond volwassenen: 20:00 – 21:15

Aanvullende afspraken volwassenen

Voor de volwassenen gelden daarnaast twee aanvullende afspraken:

– Warmlopen/inlopen doe je voorafgaand aan de training. Dus kom lopend vanaf huis of zet je auto wat verder weg zodat je al een kwartiertje (om en nabij) ingelopen hebt. Dit voorkomt belasting van het gebruik van de parkeerplaats en andere openbare ruimte.

– Aanmelden voor de training is verplicht en kan voor de maandaggroep tot maandag 12:00uur en voor de woensdaggroep tot woensdag 12:00uur bij de trainer van de maandag (Mark) en woensdag (Karen). Op het moment dat je niet aangemeld bent, kan je niet aansluiten bij de training. Dit is omdat we voorafgaand aan de training echt moeten weten hoeveel mensen er aanwezig zijn.

– Kom trainen in de groep waar je normaal ook traint.

Aanvullende afspraken onbegeleid trainen

Trainen buiten de begeleide trainingsmomenten om is ook vanaf 11 mei weer mogelijk. Hiervoor gelden de volgende afspraken:

– Op het moment dat je traint op een onbegeleid moment ben je NIET verzekerd via de survivalrunbond. Op het moment dat je hiervoor kiest, betekent dit dus dat je op eigen risico doet! Denk hier goed over na.

– Onbegeleid trainen doet een beroep op jullie verantwoordelijkheid; hou de regels aan zoals deze gesteld zijn, zorg dat je 1,5 meter afstand houdt. Dit betekent ook dat, als het druk is op de baan, je ervoor kiest om op een ander moment terug te komen.

– Onbegeleid trainen kan NIET op maandagavond, dinsdagavond en woensdagavond.

– Bij onbegeleid trainen ben je zelf verantwoordelijk voor het desinfecteren van je handen bij aanvang en einde van de training.

– Vergeet in deze tijd met de focus op afstand houden niet onze huisregels zoals dat je niet alleen op de baan mag trainen.

Tot slot

Vanuit het bestuur en de trainers hopen we op deze manier alles zo goed mogelijk op te pakken zodat iedereen weer kan sporten. We vragen jullie begrip dat het voor ons de komende weken ook zoeken is naar hoe we de trainingen het beste kunnen vormgeven en medewerking hierin. Hou er voor jezelf rekening mee dat je een aantal weken de specifieke survivalruntechnieken en bijbehorende spieren niet tot veel minder getraind hebt dan normaal. Dus: start je trainingen weer rustig op en hou je de eerste weken bij de basistechnieken en enkele hindernissen.

Met sportieve groet,

het bestuur

Ha survivalatleten!

Het is bijna weer zover, de scholen gaan weer deels open en ook de jeugdtrainingen mogen weer starten. De afgelopen weken hebben we met het bestuur en trainers overleg gehad over het opstarten van de trainingen en hiervoor een plan van aanpak ingediend bij de gemeente. We hebben hier groen licht voor gekregen. Superfijn, want nu mogen we de 11e dan ook écht starten!

Hiervoor gelden wél een aantal spelregels waarop ook gehandhaafd zal worden vanuit de gemeente. We hopen dat alle ouders deze met hun kinderen willen doornemen, op de training zelf zullen we ook de nieuwe spelregels nog een keer doornemen. We kunnen ons voorstellen dat het veel informatie is. Neem de mail daarom rustig door.

Algemeen

–        100% fit

Bij klachten geldt: niet komen sporten. Oók niet als het lichte klachten zijn.

Bij klachten in iemand van je gezin geldt: niet komen sporten. Oók niet als het lichte klachten zijn.

–        Van huis naar trainen en terug

Het is wenselijk dat kinderen zoveel mogelijk zelfstandig naar trainen komen. Mocht dit écht niet haalbaar zijn en uw kind gebracht worden, zet uw kind dan aan het begin van de parkeerplaats af en rij dan weer terug naar huis. Het is niet toegestaan om tijdens de training op of om de baan of parkeerplaats te blijven wachten.

–        Thuis handen wassen

Was voordat je naar trainen gaat, thuis je handen. Op de baan is desinfecterende handgel aanwezig waarbij iedereen voorafgaand en aan het einde van de training gebruikt maakt. Oók als je thuis al je handen gewassen hebt.

–        5 minuten van te voren

We willen jullie vragen om maximaal 5 minuten voordat de training begint aanwezig te zijn, en na afloop van de training ook direct naar huis te gaan.

–        Omkleden

We hebben natuurlijk al geen mogelijkheid tot omkleden. We willen vragen om, als de temperatuur en het weer het toelaat, zo min mogelijk spullen/jasjes aan te doen.

–        Eigen bidon

Iedereen gebruikt zijn eigen bidon die hij/zij mee mag nemen vanuit huis.

–        Afmelden training

Normaal gesproken kwamen afmeldingen bij de trainers al goed binnen. We willen jullie met nadruk vragen om hier nog beter op te letten en op tijd af te melden als je kind niet kan komen trainen. De trainers moeten hun trainingen aanpassen en het is daarbij belangrijk om te weten of er 1 of 10 kinderen niet kunnen komen trainen!

Trainingstijden

–        De maandaggroep heeft dezelfde begin- en eindtijd

–        De 1e dinsdaggroep heeft andere tijden: 18:00 – 19:00. Dit om overlap met de volgende groep te voorkomen.

–        De 2e dinsdaggroep heeft andere tijden: 19:15 – 20:15. Dit om overlap met de eerdere groep te voorkomen.

–        De woensdaggroep heeft dezelfde begin- en eindtijd

Op de baan

–        Looprichting

Op de baan zal gebruik gemaakt worden van éénrichtingsverkeer. Dit gebeurt al veel, maar zal nu een echte regel worden.

–        In je handen spugen

Een deel van de survivalatleten spuugt in zijn handen om te zorgen dat het touw stroever aanvoelt. Dit mag nu niet meer. In plaats hiervoor kan je bijvoorbeeld zand gebruiken, óf het zien als een uitdaging om te leren klimmen zonder dat dit nodig is.

–        Anderhalve meter

Voor de groepen op dinsdag en woensdag geldt ook de regel van het anderhalve meter afstand houden. Dat betekent dat we niet alle touwen kunnen gebruiken en dat de trainingen misschien wat anders gaan dan je gewend bent.

Consequenties

We gaan er natuurlijk vanuit dat het niet nodig is. Maar mochten trainers zien dat het niet lukt om je aan de afspraken te houden, dan wordt je naar huis gestuurd.  

Het zal voor iedereen, zowel voor de kinderen als de trainers, even wennen zijn hoe we het beste kunnen gaan trainen in deze nieuwe situatie. We hopen dat we alle informatie in deze mail gezet hebben, maar sluiten niet uit dat er nog een aanvulling komt in de loop van de dagen als er bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen zijn. We gaan er vanuit dat iedereen zijn best zal doen om zich aan de afspraken te houden. De trainers hebben er in ieder geval weer heel veel zin in, hopelijk jullie ook!

Afgelopen najaar was de beginnerscursus een groot succes! Meer dan 30 deelnemers hebben in 6 weken de basisbeginselen van onze prachtige sport geleerd. Velen daarvan hebben ook meegedaan met onze prachtige (koude) run in Vollenhove. Helaas heeft het succes van onze sport ook een keerzijde: de ruimte in trainingsgroepen is beperkt en daarom is er niet voor iedereen ruimte.

De eerstvolgende beginnerscursus is in het najaar van 2020. De inschrijving daarvan gaat rond augustus open.

In het laatste weekend van juni staat het jeugdkamp gepland. Na de laatste trainingen van het seizoen blijft het mogelijk om vrij te trainen mits je je houd aan de regels 🙂 Namens de trainingsgroep een mooie zomer toegewenst! Voor de volledigheid: het secretariaat is gesloten van 13 juli t/m 26 augustus.  

Clubkascampagne
Leden van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland hun stem uitbrengen op onze vereniging. Deze stemmen zijn geld waard. Dit jaar wordt er € 125.000,- verdeeld, dus doe mee!

De stemperiode loopt van vrijdag 15 maart tot maandag 1 april 2019. Alle uitgebrachte stemmen worden geteld en het beschikbare bedrag wordt naar rato verdeeld. Dus stem op ons!

PS: Ben je nog geen lid dan kan dat via Lid worden van de Rabo

In de week van 4-9 maart willen we weer meedoen met de Jantje Beton actie. Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd.  De opbrengst van de collecte gaat deels naar Jantje Beton en deels naar de jeugdactiviteiten van de trainingsgroep. Help je ook mee?

Het was afgelopen zaterdag weer een productieve dag. Door de opkomst van de vele vrijwilligers zijn er weer bergen verzet.  Lees meer